0-13 jaar: opvang & onderwijs




Samenleving

Integraal kindcentrum De Nieuwe Draai is een samenleving waarin kinderen van 0-13 jaar, hun familie en medewerkers samen optrekken in de ontwikkeling van kinderen. Iedereen ontwikkelt zich anders. Interesses, talenten en ontwikkeltempo verschillen. Op De Nieuwe Draai wordt uitgegaan van verschillen en de kracht van samenwerken.

In de domeinen (0-3, 3-6, 6-9 en 9-12) spelen, experimenteren, ontdekken, leren en ontwikkelen kinderen zich onder begeleiding van hun eigen mentor en vakexperts. Vanuit leerlijnen en met behulp van gemeenschappelijke thema’s worden kinderen samen uitgedaagd om op individueel niveau het beste uit zichzelf te halen.


Één team en een vertrouwde omgeving

Op De Nieuwe Draai werken pedagogisch medewerkers, onderwijsassistenten en leerkrachten als één team samen. Gedurende de dag zien de kinderen dezelfde gezichten in hun vertrouwde ruimte: hun domein. Door de samensmelting van opvang en onderwijs ontstaat er meer keuzevrijheid. Dit betekent bijvoorbeeld dat een kind ervoor kan kiezen om 08:00 uur rekenwerk te doen en om 13:00 uur een extra les sport en spel.

Zachte knip

Nog een voordeel van de samensmelting tussen opvang en onderwijs is de 'zachte knip'. Twee voorbeelden: 

Dit betekent dat kinderen niet per se naar de 'kleuterklas' gaan als ze vier worden of leren lezen in 'groep 3'. Kinderen krijgen het 'kleuteraanbod' en leren lezen op het moment dat ze daar aan toe zijn. Voor sommige kinderen is dat iets eerder, voor sommige iets later.