Welkom & onze visie

Welkom op de website van Integraal Kindcentrum De Nieuwe Draai


De Nieuwe Draai biedt kinderopvang en basisonderwijs aan. Vanuit de visie dat kinderen zich 24/7 ontwikkelen zijn opvang en onderwijs bij ons samengesmolten. Kinderen komen bij ons om naar hartenlust te spelen, te leren en te ontwikkelen. Door het samensmelten van opvang en onderwijs ontstaat er nog meer ruimte voor kinderen om eigen keuzes te maken op basis van hun interesses en behoeftes. 


Hoe doen we dat?

We kennen de kinderen en hun familie heel goed. Elk kind heeft een persoonlijk ontwikkelplan en wordt begeleid door zijn mentor. Kinderen leren goede lezers en rekenaars te worden. En een kind is meer dan dat. Er is veel aandacht voor brede ontwikkeling. Zo werken kinderen aan doelen op het gebied van kunst, sport, muziek, persoonsvorming enzovoorts. 

We sluiten zo goed mogelijk aan op de behoefte van het kind en zijn familie. Zo kan gekozen worden uit diverse start- en eindtijden van de dag en kan een aantal vakanties en vrije dagen flexibel opgenomen worden. 

De Nieuwe Draai is meer dan een gewoon kindcentrum. We zijn onderdeel van de gemeenschap in nieuwbouwwijk De Draai in Heerhugowaard. We werken samen met en in de wijk en kinderen leren niet alleen 'voor' het echte leven, maar vooral 'in' het echte leven. 




Onze visie

Op De Nieuwe Draai ontwikkel je jezelf, in relatie met de ander en de wereld om je heen.

Onder ontwikkelen verstaan we het verwerven van nieuwe kennis, vaardigheden en inzichten. Hierbij worden gedurende je hele leven nieuwe verbindingen in de hersenen aangemaakt en huidige verbindingen verstevigd.

Mensen ontwikkelen zich optimaal wanneer zij gebruikmaken van zoveel mogelijk zintuigen, positieve emoties ervaren en wanneer nieuwe ervaringen bewust gekoppeld worden aan bestaande kennis, vaardigheden en/of inzichten.

Op De Nieuwe Draai ontwikkelen kinderen en volwassenen zich in en met de samenleving in een omgeving die veiligvoorspelbaar en stimulerend is.


Op De Nieuwe Draai doen we alles vanuit onze 8 uitgangspunten.