Ons team


Op De Nieuwe Draai zijn alle medewerkers mentor en/of expert op één of meerdere vakgebieden. 

Wij zijn zo veel mogelijk een platte organisatie. Vanuit kwaliteit, talent en interesse heeft elke medewerker een passende rol en verantwoordelijkheid in de organisatie. 

Een kernteam bestaande uit Duco en Maruska begeleidt dit proces en bewaakt de visie en kwaliteit. Naast leidinggevende zijn wij ook mentor en vakspecialist. 

Wij stellen ons graag aan u voor:








Duco Stam (kernteam)
'Opvang- en onderwijsontwikkeling', 'het coachen van kinderen waardoor ze het beste uit zichzelf halen' en 'samen met anderen met lef de ideale omgeving voor kinderen creëren'. Het zijn redenen voor mijn hart om sneller te gaan kloppen en voor mijn lichaam om een boost aan energie te geven.
Ik heb de Pabo gedaan, de mentorplus-opleiding, de opleiding 20st Century Skills en opleiding tot schoolleider. Deze kennis, samen met de opgedane ervaringen in de praktijk en de inspiratie die ik heb opgedaan onder andere tijdens een studiereis naar de Essential Schools in Amerika, gebruik ik elke dag weer om het beste uit de kinderen en ons team te halen. 



Maruska Kuin (kernteam)
Twee jaar geleden ben ik in werkgroep gestapt voor De Nieuwe Draai. We mochten gaan dromen over een nieuw te bouwen kindcentrum. Deze dromen gaan verwezenlijkt worden in OpWijs De Nieuwe Draai. Ik kijk er naar uit om te mogen starten!
Ik werk 28 jaar in onderwijs. Ik ben begonnen op de Radboudschool in Heiloo als leerkracht, adjunct-directeur en later als waarnemend directeur. Daarna ben ik directeur geworden van de Sint Jozefschool in Egmond aan den Hoef. Vier jaar geleden heb ik de overstap gemaakt naar kindcentrum Sint Jan in Waarland. Het team was toe aan een nieuwe stap en met elkaar hebben we het onderwijs op een andere manier vorm gegeven. Een prachtig proces, waar ik nog dagelijks van geniet. Dat ik nu onderdeel ben van het kernteam is een droom die uitkomt: Van nul af aan De Nieuwe Draai mogen opbouwen.
Ik heb veel inspiratie gehaald uit mijn studiereis naar de essential schools in New York en Boston. Daar heb ik (weer) mogen ervaren wat de essentie is van het werken met kinderen: een steentje bijdragen aan hun ontwikkeling door samen op zoek te gaan naar hun talent en ze steeds een stapje verder te helpen. 
Mensen noemen mij een verbinder. Ik vind het belangrijk dat we in verbinding staan met elkaar. We vormen met elkaar een gemeenschap en we zijn er onderdeel van.
Ik nodig u dan ook van harte uit om samen te bouwen aan De Nieuwe Draai.